"Mevlana Değişim Programı" Öğrenci değişimi başvuruları BAŞLADI !!!

11.2.2016

Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan “Mevlana Değişim Programı” Öğrenci değişimi başvuruları 8-26 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacaktır.

Öğrenci Başvuru Kriterleri

Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir:

- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,

- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.

%50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

Öğrenci başvurularına ilişkin özel şartlar:

- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

- Tıp Fakültesi'nin 6. sınıf (intern) öğrencileri programdan faydalanamazlar.

- Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

- Mevlana Değişim Programı kapsamında yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarına gidecek öğrenciler, kabul edildikleri ülkelerin vatandaşı olamazlar.

Mevlana Değişim Programı Anlaşmalar (tıklayınız) bölümler için Lütfen Mevlana Değişim Ofisi ile iletişime geçiniz.

*Giden öğrenci başvuru formu (tıklayınız)

Başvuru esnasında öğrencilerden yeni tarihli transkript belgesi istenecektir.

Öğrencilerin en geç 26 Şubat Cuma günü Saat 17:00'e kadar başvuru formunu Mevlana Değişim Ofisi'ne  teslim etmeleri gerekmektedir.

- Değerlendirme ve seçim aşamasında kullanılacak kriterler öğrencilerin not ortalaması ve dil puanı olmakla birlikte bunların ağırlığı program kuralları gereği:   %50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

Mevlana Sınav Tarihleri ve Yeri:

İngilizce ve Arapça Sınav tarihleri Mevlana Değişim Programı web sayfasında duyurulacaktır.      http://mevlana.adiyaman.edu.tr/TR