II. Uluslararası Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler Sempozyumu Sunumları Fakültemizde Yapıldı

24.10.2017

Üniversitemiz ile Yenilik Eğitim Kültür Derneği’nin birlikte tertip ettiği üç gün süren II. Uluslararası Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler Sempozyumu Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Fakültemizde sunumlar gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine İlimiz Valisi Nurullah Naci KALKANCI, Belediye Başkan Vekili M. Said KUTLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Nuri NURUAN, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanı Yalçın Köksal DEMİR, Üniversitemiz Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, İl Müftüsü M. Ali ÖZTÜRKÇÜ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Musa ŞİMŞEK, Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amir ALNMAR, Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Melki ÜREK, çeşitli İslam ülkelerinden gelen misafirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninin ardından sempozyumun bildiri sunumları fakültemizde 3 farklı salonda eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Sempozyum bildiri sunumlarında onlarca farklı ülkeden 300 civarında bildiri  dokuz farklı başlık altında sunulmuş ve değerlendirilmiştir.

Sempozyum, 3. günün sonunda gerçekleştirilen kapanış programı ile son buldu.