İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Hakkında

         Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 16 Nisan 2008 tarihinde kurulmuştur. 2008 yılında kurulmasıyla beraber dekan ataması yapılarak aktif hale gelen ve 2009 yılında da öğrenci alınmasıyla eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Fakülte’de İktisat Bölümü, İşletme Bölümü (merkez), Kamu Yönetim Bölümü ve Sosyal Hizmet Bölümü’ nün yanısıra İşletme Bölümünün (Besni İlçesinde) ayrıca şubesi bulunmaktadır. Fakültenin İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinin normal öğretim (NÖ) programları 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında, İkinci öğretim (İÖ) programları da 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında faaliyetine başlamış olup, Sosyal Hizmet Bölümü de normal öğretim (NÖ) programı olarak faaliyetine 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında başlamıştır. İşletme Bölümünün normal öğretim programının (Besni İlçesindeki ) şubesi ise 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alarak faal hale gelmiştir.  Başlangıçta Üniversitenin çeşitli binalarında hizmet veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2010 Yılında Üniversitenin Merkezi Yerleşkesinde yapılan binasına taşınmış ve o tarihten itibaren de kendi binasında hizmet vermektedir. İşletme Bölümünün normal öğretim programının  (Besni İlçesindeki ) şubesinin eğitim öğretim hizmetleri ise Üniversitenin Besni İlçesindeki yerleşkesinde yer alan Mimarlık Fakültesi Binasında sürdürülmektedir.

          Fakültenin İkinci öğretim (İÖ) programlarına 2017-2018 eğitim öğretim yılından beri öğrenci alımı yapılmamakta olup, söz konusu bölümlerin normal öğretim (NÖ) programlarına öğrenci alımı ise devam etmektedir. 5.157 m2’lik binaya sahip olan ve Merkezi Yerleşkenin tam ortasında yer alan Fakülte’ de 8 Anfi, 3 Sınıf, 1 Bilgisayar laboratuvarı, 1 Proje Odası ve 1 Toplantı Salonu olmak üzere yeterli teknolojik ve fiziki imkânlarıyla ile eğitim-öğretim hizmetleri verilmektedir.

          İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olanlar Kaymakam, İdari Hâkim, Bakanlıklar ile Bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşlarda orta ve üst kademe Yöneticilik, Uzmanlık, Uzman Yardımcılığı, Kontrolörlük, Denetçilik, Denetmenlik, Müfettişlik, Meslek Memurluğu, İdari Memurluk vb. meslekler gibi özel sektör dâhil birçok alanda istihdam edilmektedir.