İşletme Bölümü

Tarihçe

Bölümüz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin ilk kurulan bölümlerinden biri olarak 2008 yılında kurulmuş olup 2009-2010 öğretim yılında öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2010-2011 öğretim yılında ikinci öğretim programı  açılmış 2018-2019 öğretim yılında İse kapanmıştır.

Kuruluş amacı olarak, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası platformda değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayabilecek, özel ve kamu sektörünün ihtiyaç duyduğu evrensel değerlerle donanmış yönetici, uzman ve araştırmacı niteliklerine sahip olarak yetiştirmek amacıyla, gelişen ve küreselleşen dünyada işletmeciliğin temel kural ve ilkelerinin teorik ve uygulamalı biçimde ülkenin koşullarına uygun olarak yetiştirilmesidir. İşletme Bölümü, çağdaş işletmeciliğin temel kural ve ilkelerini teorik ve uygulamalı biçimde ülkenin koşullarına uygun olarak vermeyi amaç edinmiş olup mezunlarımız kamu ve özel sektörde birçok alanda istihdam imkânı bulmaktadırlar.

Bölümümüzde üç anabilim dalı bulunmaktadır. Bunlar;

• Muhasebe Finansman Anabilim Dalı
  • Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı
  • Yönetim Organizasyon Anabilim Dalı

Ayrıca bölümümüzün Yüksek Lisans programı da aktiftir.

Vizyonumuz; kültürel açıdan zengin ve teknolojik açıdan gelişmiş küresel toplumun ihtiyaç duyduğu insan kaynağını sağlayarak hem iş dünyasına hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak.

Misyonumuz; işletmelerin gereksinim duyduğu nitelikli işgücünü yetiştiren ve iş dünyasına iş etiği değerlerine sahip olan bireyler sunmak suretiyle, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış, saygın ve tercih edilen bir eğitim, öğretim ve araştırma kurumu olmak.