İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama Konusunda Eğitim Verildi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi'nin birlikte düzenledikleri organizasyonla fakültemiz öğrencilerine meslek hayatlarına geçişte nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hususunda Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli İş ve Meslek Danışmanı Ömer Faruk BOZAN tarafından eğitim verildi.   

Fakültemiz öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde CV hazırlama, iş arama ve mülakat teknikleri konusunda bilgiler verildi. Mezun öğrencilerin CV hazırlama ve mülakatta izlenilecek yollar konusunda hatalar yaptıklarını ifade eden BOZAN, özellikle CV’lerde gereksiz ve abartıdan uzak bilgilere yer verilmemesi gerektiğinin, iyi bir CV’nin kısa ve öz bir biçimde hazırlanmasının önemine vurgu yaptı.  

Bunun yanında mülakatın işe alınma noktasında ayrı bir yerinin olduğunu, adayların kılık kıyafetinin, davranışlarının, diksiyonun ve iletişim kurma yetisinin insan kaynakları birimi tarafından önemsendiğini belirten BOZAN, adaylara başvuruda bulundukları kurumlar ve şirketler hakkında önceden araştırma yapmalarını, kurum ve şirketleri tanımaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. 

BOZAN, öğrencilere mesleki bilginin ve iletişim becerilerinin yanında kişinin çevresini iyi tanıması gerektiğini, çalışmak istediği sektörde ve yaşadığı coğrafyada nelerin meydana geldiğini yakından takip ederek genel kültür seviyesinin yüksek olmasının da iş görüşmelerinde dikkat edilen ve fark oluşturan hususlardan biri olduğunu belirtti.  

Eğitimin ardından öğrencilerimize Katılım Belgesi verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.