İdari Hakimlik ve Müfettişlik Sınavları Konusunda Konferans Verildi
Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından Meslek Tanıtım Günleri çerçevesinde hâkim Ali Önder FİRİK tarafından idari hakimlik ve müfettişlik sınavları konusunda konferans verildi.
Üniversitemiz Mediko Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta açılış konuşmasını yapan fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adem CEREN sözlerine şöyle başladı: “Bu ofisi, siz değerli öğrencilerimizin fakültemize kayıt yaptırdığınız ilk andan mezun oluncaya kadar geçen sürede doğru tercihlerde bulunmanız ve kariyer planlamanızı daha sağlıklı yapabilmeniz için kurduk. Ofis, rehberlik faaliyeti, kişisel gelişim ve girişimcilik alanında etkinlikler ve meslek tanıtım günleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet yürütmeye başlamıştır. Fakültemizde Kariyer Planlama Ofisi’nin açılmış olmasını, bu etkinliklere katılım sağlayarak kendinizi çok yönlü yetiştirmeniz açısından bir fırsat olarak görüyorum. Çünkü rekabetin ve niteliğin ön plana çıktığı yeni bir dünya düzeniyle karşı karşıyayız. Artık teknoloji ve internet hayatımızın her alanına girmiş durumdadır. Özellikle eğitime teknolojinin girmesi eğitim materyallerine ulaşımı kolaylaştırmış olsa da diğer birçok sebebe bağlı olarak rekabet daha da derinleşmiştir. Bu zorlu süreçten kendini çok yönlü yetiştirenler başarıyla çıkacaktır.”
Fakültemiz öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferansa, kendi yaşam hikayesinden motive edici örneklerle konuşmasına başlayan FİRİK, başarının her koşul ve şart altında yakalanabileceğini, bunun için hayattaki kırılma noktalarının olabileceğini ve bu kırılma noktalarını da fırsata çevirip hayat mücadelesine daha güçlü bir şekilde devam etmenin mümkün ve önemli olduğunu ifade etti.
Birçok sınav ve mülakata girdiğinin altını çizen FİRİK, konuşmasına eğitim hayatında öğrencilerin birçok sınavla karşı karşıya kaldığını, her sınavın bir deneyim ve kendini geliştirmeye katkı sağlayan bir araç olduğunu, disiplin ve yoğun bir çalışma neticesinde başarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. KPSS ve kurum sınavlarında kişilerin hedefinde bir meslek olabileceğini, bunun doğru bir yaklaşım olduğunu ancak sınav sürecinin bir bütün olarak değerlendirilerek diğer kurum sınavlarına girilmesinin de faydalı olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
FİRİK sözlerini söyle devam ettirdi: “Özellikle iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde ders müfredatlarının hemen hepsi birbirine benzemektedir. Alınan eğitim düzeylerinde ciddi farklılıklar söz konusu değil. Kişinin kendi gayreti ve motivasyon düzeyi başarılı olmada daha belirleyici bir unsurdur. Sınavlara yönelik çalışmaların yanında özellikle düzenli spor yaparak kişinin beden sağlığını güçlü tutmasının zihin sağlığını koruma açısında da önemli bir husus olduğuna ayrıca dikkat çekmek isterim. Düzenli spor yapmanın sınava yönelik kaygı düzeyinin düşmesi noktasında yardımcı olacağını söyleyebilirim.”
Konferans sonunda FİRİK, fakülte öğrencilerinin sorularını cevaplarken, fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Adem CEREN tarafından kendilerine üniversite kampüsü içerisinde adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.