Kaymakamlık Sınavı ve Mesleği Konusunda Konferans Verildi

Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından organize edilen Meslek Tanıtım Günleri çerçevesinde Besni Kaymakamı Nazlı DEMİR tarafından kaymakamlık sınavı ve mesleği konusunda konferans verildi.

Üniversitemiz Mediko Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa fakültemiz öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Konuşmalarına kendi yaşam öyküsüyle başlayan DEMİR şöyle konuştu: “insanların hedefi ya da hedefleri olmalı. Bu hedefe/hedeflere ulaşmak için kararlı olmak, emek vermek ve ilerlemek gerekmektedir. Benim hedefimde de kaymakamlık mesleği vardı. Başka bir meslek düşünmedim. Çevremden insanlar kaymakamların sürekli yer değiştirdikleri ve her türlü zorlukla karşı karşıya kaldıkları gerekçesiyle zorlanabileceğimi söylediler. Özellikle kadın olduğum için öğretmenlik mesleğinin daha uygun olduğunu söylediler. Ben bunlara çok da umursamadım. Çünkü sevdiğiniz işi yapmanız çok önemli. Ben sevdiğim mesleği icra ediyorum ve işimi severek yapıyorum.”

Öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten DEMİR, sınavlarla ilgili olarak kaymakamlık mesleğine girişin artık KPSS puanıyla değil, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı Sınavıyla olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından yazılı sınavda sıralamaya girenlerin mülakata çağrıldığını, mülakatta iyi bir performans sergilemenin de yine çok önemli bir aşama olduğuna dikkat çeken DEMİR sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle mülakata girmeye hak kazanan hemen her öğrenci sınav konuları hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir. Önemli olan bu bilginin komisyon üyelerine güzel bir anlatımla aktarılmasıdır. Yine adayın hal ve hareketleri, konuşma tarzı, oturup kalkması, kılık kıyafeti ve özgüvenli duruşu mülakatın temel belirleyicileri arasında yer almaktadır.”

Konferans sonunda fakültemiz öğrencilerinin sorularını cevaplayan DEMİR öğrencilere, “yazılı sınav ve mülakat sürecinde sizlere karşı olumsuz sözler söyleyenler, moral ve motivasyonunuzu düşürmeye çalışanlar olabilir. Bu sizi yıldırmasın, olumsuz söylemlere takılmayın. Enerjinizi sınava ve başarmaya harcayın, kendinizi çok yönlü yetiştirin. Bir mesleği hak ettiğinizi düşünüyorsanız ve onu gerçekten istiyorsanız çok çalışmanız ve çaba göstermeniz gerekiyor” tavsiyesinde bulundu.

Üniversitemizde öğrencilerimizle bir araya gelerek onlara kaymakam adaylığı sınavı ve kaymakamlık mesleği hakkında samimi bir havada ve verimli bir şekilde gerçekleşen konuşmalarından ötürü Kaymakam Nazlı DEMİR’e teşekkürün ardından, kendilerine üniversitemiz kampüsü içerisinde adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.