Bankacılık Sınavı ve Mesleği Konusunda Konferans Verildi

Bankacılık Sınavı ve Mesleği Konusunda Konferans Verildi 

Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından organize edilen Meslek Tanıtım Günleri çerçevesinde QNB Finansbank Adıyaman Şube Müdürü Hayrullah NERGİZ tarafından bankacılık sınavı ve mesleği konusunda konferans verildi.  

Üniversitemiz Mediko Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa fakültemiz öğrencileri ve öğretim elamanları katılım sağladı. Konuşmalarına yaşam öyküsünden kısa bilgi vererek başlayan NERGİZ konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanların başarısında ve kariyer basamaklarını tırmanmada iki faktörün etkili olduğunu düşünüyorum. Bunlardan ilki şans, ikincisi ise doğru ve zamanında kararlar verebilme ile verilen görevin fazlasını yapma gayreti içerisinde olmaktır. Şans bir noktaya kadar etkili olabilir. Başarıya ulaşmada daha önemli olan kişinin kendi vereceği kararlar ve gayretidir. Hepimiz öğrencilik yıllarımızda benzer süreçler yaşadık ve yaşıyoruz. Bilgi düzeyimiz zaman içinde okumalarımız ve çabalarımızla artacaktır. Kişinin istekli olması, sorumluluk alması ve ben bu işe talibim bu işi yapabilirim demesi ve mücadele etmesi çok daha kıymetli ve dikkat çekici bir özelliktir.”  

Konuşmasında bankacılık sınavına hazırlık süreci, mülakatlar, mesleğin avantajları ve dezavantajları, kariyer basamakları başta olmak üzere bankacılık sektörü ve geleceği konusunda bilgiler paylaşan NERGİZ; öğrencilerden gelen sorular üzerine konuşmasını soru-cevap şeklinde devam ettirdi.  

Diğer sektörlerde olduğu gibi bankacık sektöründe de beklenilen işin ve işin yapılış şeklinin değiştiğini, yeniliğe, öğrenmeye, gelişime ve günceli takip etmeye kapalı bir öğrencinin artık hiçbir şansının olmadığını dile getiren NERGİZ, üniversite hayatının öğrenciler için çok büyük fırsatlar dönemi ve zemini olduğuna ve realitenin ıskalanmaması gerektiğine şu sözlerle vurgu yaptı: “Kişinin farklı işler ve deneyimler edinmesi, farklı insanlarla iletişime geçerek sosyal sermayesini genişletmesi özellikle mülakat sürecinde kendini göstermektedir. Bankacılık mesleğine giriş sürecinde mezun olunan bölümün önemi olmakla birlikte, kişinin kendini iyi yetiştirmesi ve ifade etmesi belirleyici olabilmektedir. Bu açıdan yükseköğrenim sürecinin öğrencilerin kendini geliştirmeleri, zamanını ve geleceğini planlayabilmeleri, kendini ispat etmeleri ve çeşitli görevler üstlenerek ekip çalışması ve tecrübe edinmeleri için uygun bir zemin olduğuna dikkatinizi çekmek istiyorum.”  

Üniversitemizde öğrencilerimizle bir araya gelerek onlara bankacılık sınavı, mesleği ve sektörü hakkında etraflıca bilgilendirme konuşmalarından dolayı Kariyer Planlama Ofisi koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Adem CEREN tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Konferans toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.  

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.