Afet Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından organize edilen  etkinlik kapsamında Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenleri Akif PAKSOY, Hakan AKASLAN Hasan BAYRAK afet farkındalığı konusunda öğrencilerimize eğitim verdiler. 

Üniversitemiz Mediko Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime fakültemiz öğrencileri ve öğretim elemanlarının yanı sıra üniversitemiz öğrecnileri de katılım sağladı.

Eğitimde, Türkiye ve dünyada meydana gelen afetler ve bunların etkileri konusunda genel değerlendirmenin ardından deprem, yangın, sel, heyelan, çığ vb. afetlerin özellikleri, bu afetler karşısında yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında uygulamalı bir biçimde bilgilendirme yapıldı. 

Eğitimde ayrıca afet çantası hazırlama, acil durum bilgi kartı hazırlama, doğru ihbarda bulunma,  toplanma alanlarının bilinmesi, aile acil durum planlarının  yapılması ve bunun aile fertleri tarafından önemsenmesi, toplumun afet ve acil durumlara karşı direncinin artırılmasında afad gönüllüsü olmanın yeri vb. konulara dikkat çekilerek olası bir acil duruma ve afete karşı hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı. 

Eğitim, soru-cevap faslının ardından teşekkür belgesi takdimi ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.