Polislik Sınavı ve Mesleği Konusunda Konferans Düzenlendi

Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından organize edilen Meslek Tanıtım Günleri çerçevesinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubesi eğitmenleri tarafından polislik, komiser yardımcılığı vb. Emniyet Genel Müdürlüğü sınavları hakkında konferans verildi. 

Fakültemiz 201 nolu amfide düzenlenen konferansta konuk eğitmenler polislik mesleğinin ne olduğu, polis olmaya karar vermeden önce hangi özelliklere sahip olunması gerektiği, polislerin çalışma koşulları gibi hususlarda temel bilgiler verdiler.

Konferansta Polis Akademisi ve Polis Meslek Yüksek Okulları hakkında genel bilgilerin ardından polislik ve diğer meslek sınavları başvuru süreci, adaylarda aranan şartlar, ön sağlık kontrolü ve diğer sağlık koşulları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı gibi konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerimizden gelen soruların yanıtlanmasından sonra Fakültemizde öğrencilerimizle bir araya gelerek onlara polislik sınavı ve polislik mesleği hakkında konuşmalarından ötürü konuk eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.