Kişisel Gelişim ve Motivasyon Eğitimi Verildi

11.10.2022  (13:30)

Kişisel Gelişim ve Motivasyon Eğitimi Verildi

Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, eğitim uzmanı Bilal ZEMİN tarafından Kişisel Gelişim ve Motivasyon konulu eğitim verildi.

Üniversitemiz Mediko Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime fakültemiz öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Konuşmalarına kendi yaşam öyküsüyle başlayan ZEMİN “İnsan önce kendini tanımalı. Yeteneklerini, isteklerini ve hedeflerini ortaya koymalı. Başarı aslında bize çok yakın. Bunun için sadece gözümüzde büyüttüğümüz olay ve olgular ile yapamazsın, senden bir şey olmaz söylemlerini bir kenara koymanız gerekiyor. Başarılı olanlar kendilerine inananlar ve bu doğrultuda çalışanlardır.”

Üniversitemizde öğrencilerle bir araya gelmekten ve yaşamlarına ufak da olsa güzel bir dokunuş yapmaya çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ZEMİN,  kitlelerin ve kalabalıkların huzurunda konuşurken sesimizin titremesi, kayması veya değişmesi, zihnimizden geçenleri istediğimiz şekilde ifade edememe, elimizi kolumuzu nereye koyacağımızı, nereye bakacağımızı, nasıl duracağımızı şaşırma, konuştuğumuz kişinin ilgisini uyanık tutamama, karşımızdaki insanları ikna edememe gibi birtakım durumlarla sıklıkla karşılaşıldığını, bunların çoğu insanın yaşadığı olası problemler arasında yer aldığını ve bunun çözümünün öncelikle doğru nefes alıp vermeyi öğrenme, diksiyon, konuşma, dramatik çalışma ve topluluk önünde konuşma pratikleri ile mümkün olabileceğini belirtti.

Konuşmasında insanların öfkelerini kontrol etmelerinin önemli ve şart olduğunun altını çizen ZEMİN, günlük hayatta birçok basit meselenin öfke kontrolü yapamamaktan dolayı çığırından çıktığını, öfkenin başta insanların kendisi olmak üzere ailesi, çevresi ve toplumda olumsuz birçok etki ortaya çıkardığını ifade ederek, basit ve bir anlık öfkeyle başlayan olayların nelere mâl olduğunu örnekler ve dramatik çalışmalarla ortaya koymaya çalıştı.  

Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği, samimi ve verimli bir biçimde ilerleyen eğitim programı teşekkür ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.