KPSS A Grubu Sınavı ve Bürokratik Kadrolar Konulu Seminer Verildi

Fakültemiz Kariyer Planlama Ofisi tarafından organize edilen, Uzman Orhan ÇELİK ve SMMM Cebrail UĞUR’un konuşmacı olduğu KPSS A Grubu Sınavı ve Bürokratik Kadrolar konulu seminer düzenlendi.

Üniversitemiz Mediko Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz başta olmak üzere farklı sınıflardan öğrenciler katılım sağladı. Seminerde KPSS A grubu sınavının ne olduğu, sınavın ne şekilde ve ne zaman yapıldığı, kimlerin bu sınava girebileceği, puan türleri, yapılan değişiklikler, soru sayıları, oturumlar vb. konularda temel bilgiler paylaşıldı.

Konuk konuşmacılar KPSS sınavının zor bir sınav olmadığını, kişinin kendi yeteneğinin farkında olması gerektiğini, neye ne şekilde hazırlanılmasının iyi bilinmesi gerektiğini, bahane üretmek yerine disipline bir şekilde çalışılması gerektiğini dile getirerek, gündemin ve gelişmelerin takip edilerek sınav ve mülakat süreçlerine hazırlanılmasının bu süreçte çok önemli olduğu vurguladılar.

Puan hesaplamalarında özellikle genel yetenek ve genel kültür sınavlarının belirleyici olduğu KPSS A grubu sınavında, iktisat, hukuk, maliye ve muhasebe gibi derslerin hemen her puan türünde yer aldığını, farklı puan türlerinin hesaplanması için ilgili testlerden en az bir netin olması gerektiği belirtildi. Yine bu süreçte KPSS A grubu sınavına girmeden doğrudan kurum sınavları aracılığıyla da bazı kariyer mesleklerine hazırlık yapılabileceği bilgisinin ardından, sınav ve mülakat sürecine dair güncel gelişmelerin yanında örnek olaylar ele alındı.  

Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği seminer soru cevap faslının ardından, teşekkür sertifikası takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.